Ще си купя цигари и билети за влака,
20 лв. червило – той все пак ще ме чака,
ще платя и хотела, ще му купя кафето.
Ако звънне жена му – дано дава „заето“.
После много безплатно ще се любим три часа,
по цигара ще пушим – що за тясна тераса…
Ще го гледам в очите, ще се чувствам по-млада,
Ще си мисля „Какво пък, заслужавам награда“
После всичко обърках – станах крехка, ранима.
Всяка вечер сънувах, че е с мен, че ни има.
Бих го купила целия или само ръцете,
или само усмивката – знам не може и двете.
Ще платя нова рокля и ще ида на кино,
ще си купя вечеря и бутилка със вино.
Ще спечеля от тотото, може пък и да стане…
На кого да платя днес със мен да остане?
© Веселина Цакова Всички права запазени