Дъвча плод и зеленчук
с грижа за имунитета.
С витамини, минерали,
да преборя стреса.
Дъвча, дъвча... нямат вкус,
леле, какво става,
"Кауфланд", "Лидъл", "Била" днес
май картон продават.
Гледаш на размер и цвят
яко впечатляват,
но с какво са расли, брат,
не казват, а продават.
И ме друсат като влак
спомените детски
червен домат, голям комат
и щастие, по селски.
Къде изчезна този свят
на истинското време?
Със вкус и собствен аромат
откакто сме родени.
А ето днес пращят витрини
от вносни ГМО храни
каквото хапнеш все не чини
ама преглъщаш и мълчиш.
© Валя Сотирова Всички права запазени