С кожица съм аз мъхната,
но умита – я вкуси!
Сочна, сладка и приятна –
лете с мене закуси!
Що е то? /п......../
Като мене да разхлажда
няма друга в летен ден.
Утолявам всяка жажда,
с резен кърваво червен.
Що е то? /д......../
Жълт най-често съм на цвят.
Как те каня, я ме виж!
И на вкус, и аромат
ти да ми се насладиш.
Що е то? /п........./
Есенес зърна наливам.
Хем със сладост съм познато,
хем и за винце ме бива.
Майчица ми е лозата.
Що е то? /г........../
© Борко Бърборко Всички права запазени
Майстор си!