Плувам
Във въздух
Пречат ми няколко думи
Да отпразнувам
Своето сбогом
Далеч са другите
Острови
В син безкрай облаци са
Протягам
Ръка
Докосна ли грапава сянка
Ще дърпам докато я прибера
Но всеки ден
Минава бавно
Като първи влак
И хладното остава хладно
И тъмното се свива в мрак
Плувам
Във въздух
Изчерпани сили горят
Невиждали толкова пустош
Разцъфвам
Отново плод
В градината на мъртвите
Камъни
Строени по калния бряг
Смеят се
Всичките наноси
Оставете ме
Да отида при тях
17.04.2007
© Десислав Илиев Всички права запазени