Побягнах от лицето на земята,
поисках да се скрия от света.
Сама на себе си оставах непозната,
една изгубена във нищото душа!
Забравила ли бях, че Теб те има,
че Ти си винаги пред моите очи!
Уплашена и толкова ранима
завърнах се и... моля Те, прости!
От Тебе, знам, не мога да се скрия,
познаваш пътя ми, денят ми и нощта!
Дори и в бездната да се покрия-
в сърцето си на Теб принадлежа!
* * *
"Ако река: Поне тъмнината ще ме покрие
и светлината около мене ще стане на нощ,
то и самата тъмнина не укрива нищо от Тебе,
а нощта свети като ден;
за Тебе тъмнината е като светлината."
/ Псалом 139:11,12 /
© Руми Всички права запазени