По
Фьодор Михайлович Достоевски -
„Идиот“ -
княз Мишкин
към Настася Филиповна
сиянието ти
в сърцето ми
заседна
откакто осмелих се
в тебе
да погледна
сиянието ти
обсеби ме
плени ме
възторгна ме
съгря ме
и ощастливи ме
сиянието ти
неспирно в мен
изгрява
окриля ме
тупти ми
и ме уповава
сиянието ти
прегръщам
благославям
и съзерцавам го
и в него
се спасявам
© Стоян Минев Всички права запазени