Някак е безмислено да се заспи
поне в една прекрасна нощ
през юни,
когато съм пияна от уханието на липи,
звезди когато слизат
нежно да флиртуват със светулки
и дивно танцът им пленява
с дихание на хиляди цигулки
по ноти от разцъфнали треви...
Не ми се спи.
Светът по-смислен става.
© Галина Всички права запазени