3.11.2010 г., 13:52 ч.

По прилика 

  Поезия » Любовна
528 0 2

Любов с любов не си приличат,

но често сърца, така закоравели,

доказват, че безпаметно обичат,

не спазвайки в живота си предели.

 

Познавам те като петте си пръста,

чувствителна и упорита си - на втора,

а определящото даже не е ръста,

а накъде отправяш смело взора.

 

С петте си сетива край теб се движа,

макар невидим сам за твоите очи,

но знай, нападне ли те ненадейно грижа,

тя с общите усилия ще отшуми.

 

Чрез теб и аз почувствал съм опора

и заедно си носим, тътрим... кръста.

А време приближи ли - за отмора,

похвалата за теб е, помощнице чевръста!

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??