2.06.2024 г., 8:54 ч.

По пътя 4 

  Поезия » Свободен стих
159 0 0

           П О П Ъ Т Я 4

 

Ах,тази тайнствена,скрита,магична поанта,

апотеоз в лоното на най-важният стих,

даряваща щедро на всички куплети щипка от аромата,

що украсява шедьоврите ненадминати в поетичния стил...

 

Как да не тръгнеш по тази стръмна пътека,

която никой не знае,къде ще отведе

Духът,стрнстващ из стари завети

и търсещ за покоряване бъдещи върхове?!

 

Чудото,което се сътворява,

покачило адреналина за миг,

за което Сам Господ те вдъхновява,

помага на Духа,да покори поредния пик. 

 

Превърнал се във вечният,скитащ се пътник,

търсещ по тесни пътеки от себе си малки следи,

започваш,да откриваш частици Божествена Същност

и с тази награда по-уверено нататък по пътя вървиш...

 

16.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??