29.08.2005 г., 20:46 ч.

По пътя на Живота! 

  Поезия
1035 0 4

Пътувам тихо,седнала във влака
и гледам кротко залеза навън!
Край мене хора...всеки седнал чака
свойта гара,самотния перон!


До мен лежи детенце,пеленаче,
а майка му го чака да заспи,
за да може тихо да изплаче
толкова изгубени мечти!


Отляво възрастна жена се люшка
в ритъма на яростния влак.
Отдясно мъй седи и се клатушка,
изглежда тъй сериозен,малко плах!


Пътувам бързо,пейзажите се сливат,
а с тях и толкова съдби-човешки,
сякаш тропотът на релсите осмива
техния живот и всички грешки!


Влакът спира!...Непозната гара!
Качват се отново хиляди сърца!
А песента на колелата продължава
да нищи тяхната съдба!


А ето идва моита крайна спирка,
слизам,взела част от нечия душа!
Влакът продължава,с пронизващата свирка,
тръгва лудо...към края на света!

© Иринка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво наистина!На места губиш ритъм, но иначе като цяло е върха!със стилна и силна образност!Продължавай да пишеш!Бъдещето е пред теб!
  • Каквото има всичко ще публикувамМного се радвам,че ви харесватИ много благодаря за хвалбите,които...не съм сигурна дали не са прекалени и дали заслужавам толкова,но след като сте почнали - няма да ви спирам
  • Много е красиво.Страхотно описано,силно от всичките си части.6 от мен.
  • Доста зряло за крехката ти възраст!!
Предложения
: ??:??