Има ли по-тъжна душа от тази,
на която не отвръщат с любов
и чувствата ти без жал да погази,
макар за нея на всичко да си готов.
Има ли по-тъжни очи от онези,
които премълчават любовта си всеки ден,
има ли по-силен копнеж от този
да си близо, но всъщност далече от мен.
Има ли по-силна любов от тази
неискащата, неочакващата, но вярващата,
има ли по-самотен човек от онзи,
чиято любов е все премълчаната!
© Вержиния Илиева Всички права запазени