14.04.2013 г., 13:12 ч.

По случай Деня на старостта 

  Поезия » Гражданска
377 0 1

Когато ти си млад, е много лесно,
нещата ти са по вода, 
но както е на всички ни известно,
във Старостта не е така!

Аз чувам някой между нас да казва,
че възрастта не е порок...
Но питам, трябва ли да се доказва,
че е последният ни срок.

Че  често тя е пълна с изненади,
от здравен и от друг аспект...
А за капак, но не и за награда,
не е животът ни по-лек!

Синхрона скъсваме със синовете.
И внуците не мислят като нас...
Не сме способни да катерим върховете...
И бавно губим свойта власт!

Животът ни е стъпил на фасона!
И бавно ще се предадем..
По-младите от нас превземат Трона!
И туй ще стане щем - не щем!


   01.10.2012 г. гр. София


 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много,много ми хареса!...,,и бавно ще се предадем"
Предложения
: ??:??