По морският пясък вървях,
по стъпките на живота ми.
До моите стъпки видях
други стъпки,с пирони прободени.
Във радост те бягаха с мен,
спокойно вървяха във време безгрижно,
но изведнъж осъзнах,
че в най-тежките дни
на тревоги,беди,
оставаха само едните следи.
Смутено ги гледах и мислех,преди
бяха две,а защо сега са сами?
Тогава видение до мене съзрях-
Христос бе протегнал ръцете Си:
-С тях носех те в трудните дни до сърцето Си,
затова са следите еднички.
Твоите болки и мъки самичък
пожелах да облекча,понеса
и безкраен живот в радост,вечност
да ти донеса!
© Лидия Кърклисийска Всички права запазени