По улиците, като евтина кралица
Гледаш хората, които се движат
Търсейки самотни
Момичета като теб
Около вас
Звучат трите светлини на града
Светват и изгасват
Разцъфват и кървят
Нощ е
Но само за някой
Мъглата постила чаршафите си
А ти чакаш
Кой ще те покани
Да танцуваш тази вечер в стаята му
Като фанфари са
Различните клаксони
И сирени
Нощта си отива бавно
А ти си кралицата на отегчението
Кажи ми, друг път губила ли си се
Толкова в мрежата
На градските ъгли
Събуждала ли си се
Като мен
Увит в бездомни завивки
Чувствала ли си се отритната
Заспи, кралице
Или се събуди
Времето ти свърши
А ти не се научи да обичаш
Заспи, кралице
Или се събуди
Да видиш колко си приличаме
10.09.2006
© Десислав Илиев Всички права запазени