Под арката на триумфална пролет,
обкичена с ухаещи цветя,
очаквам да пристигнеш ти сред полет
на хилядите пеещи ята.
Крилете ти, ефирните, от юг
при мене ще те доведат с любов.
И ето те, с усмивка, ти си тук.
Към мен пристъпваш и светът е нов.
Пред мен сияе благият ти лик
и мигом ти подавам топла длан.
Усилва се небесният светлик
и обичта е истина, не блян.
Любима моя, с мен ела и ти
ще чувстваш сбъдването на мечти.
© Асенчо Грудев Всички права запазени