Под коренищата на дъб Земята щом танцува,
прехапала болката и пъпната връв,
от недрата извор избликва, кипи и лудува
с ритъма магичен на горещата кръв.
Когато разярена същността се разбушува,
като всичкото преди Големия взрив
и волята на утвърдените нищо не струва,
когато в единство сърцето с ума се бунтува
и поривът към свобода е мощен, див,
ехтежно гласът на вселенската сила се чува
и изгрява животът - млад, влюбен, красив!
© Росица Танчева Всички права запазени