***
Подай ръка – недей да я прикриваш,
аз зная, че е черна от греха,
аз зная, че е тежка от милувки
по чужди бели женски рамена.
Подай ръка – на пръстите студени
не ме е страх да вдъхна топлина.
Виновен си? Защо? Нима пред мене
ти можеш да говориш за вина?
Виновни са ръцете ти, очите
и устните, потърсили не мен.
Не те виня отдавна. Докосни ме
и твоят грях ще бъде победен.
28.07.2005
© Василена Всички права запазени