Подари ми нещо синьо
да ме топли за из път,
гривна от авантюрини
за компас при кръстопът.
Подари ми глътка нежност,
цветно утро и дъга,
да танцува с дъх копнежен
белонога тишина.
Подари ми главна роля
в приказка за любовта,
пред икони да се моля
да не свършва радостта.
Нямам много във замяна,
уморени чифт криле,
всесезонни, марка Вяра,
палят се от думи две.
© Ивон Всички права запазени
Благодаря!