Подарих ти спомени за времена,
когато след години,
пред камината с лула,
ще разказваш на любимия си внук,
за онази дива и страстна луна.
Подарих ти лудо, мъжко прераждане,
защото след години,
уморен си от тривиалността,
но се хвалиш с гордост пред приятели,
за страстните си подвизи в нощта.
Подарих ти и признателност към твоята жена,
дори и след години,
тя още ти е вярна... засега
и това те кара с благодарност
отново да ù купуваш цветя.
А за себе си аз искам само
някога, след години,
макар и с чувство на вина,
в сърцето си да преживяваш спомена
за онази дива и страстна луна.
*** *** ***
© Дора Трифонова Всички права запазени