Какво ли мога да ти дам от себе си,
освен последните ми капки кръв
и няколко неразрешени ребуси,
които исках да отгатна пръв...
Прокъса се душата ми от нямане
и ризата на чувствата ми избеля
от толкова пране, простиране...
О, Господи, как страшно обеднях!
Какво да дам сега от себе си -
последните си капки кръв
и хилядите нерешени ребуси,
които няма да отгатна пръв?
Ще дам сълзи - да ги изплачеш
с премрежени от пясъка очи...
Това все някога ще значи,
че имаш перли мидени. Нали?
© Стефан Всички права запазени
освен последните ми капки кръв
и няколко неразрешени ребуси,
които исках да отгатна пръв...
Харесва ми, когато някой е достатъчно добър за да се побере в четиристишие