Със молив ли
да те нарисувам
или да приготвя цветните бои?
С чернобял
мотив ли да рискувам
или цветната дъга да се рои?
Твоя образ
светлолунен, мила,
не е за боите, нито за молив.
Той ще има
най-голяма сила,
ако бъде поетически мотив.
Всяка малка
буква във портрета
си е боготворно цветно петънце.
Всяка дума
пък ще е букета
сложен от душа на твоето лице.
Всеки цветен
стих за теб ще бъде
дваж неповторим от думите венец.
Той във време
ще за теб да бъде,
като меко преден с чувствата конец.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Радвам се, че харесвате написното!
Поздрави от мен и хубав ви ден!!!