Иска да го познаем
истински и отведнъж,
без излишно помайване.
Поетът е вездесъщ.
Нима с душата, кажете,
ще ни се пъчне на търг.
Той в тайната наша свети
- Светлилище за отвъргнати.
С преотстъпено, Божие
право - сама самоцел.
Миг да отсъства ... бежешком
всеки към свойто сърце.
Той е ... кой? - депресиран ли
лош мутант, или нов тип,
дефицита компенсиращ
с друг синтез на "Аз" и "Ти".
© Вълчо Шукерски Всички права запазени