1.10.2024 г., 19:13 ч.

Поетът 

  Поезия
44 0 0

Зад всеки стих стои различен поет...

с личен прочит... от сърцето му взет.

Той често въздиша с нежност и мекота,

към природа, любима, с ранима душа.

От всяко утро  свежа глътка поел

на пориви кратки, на чувства безмер.

С магичното слово бродещ във вси висини

дарява своето зрънце на надежда и слънчеви дни.

Поетът е същност различна, непредвидима, безкрайна,

днес безкрайно обича, утре пропаднал е в тайна.

Но знае как да събуди крехки чувства прикрити

и отново разлисти душевни помисли, мили.

Поетът, приливна вълна... носи ни съкровения щедри.

Сам... скромен лъч светлина...художник на картини немерни.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??