ПОХИЩЕНИЕ
Първо изчезнаха пойните птици -
след тях – гугутки и кукувици…
Изчезват тигри и тюлени,
изчезват жабките зелени…
Навред паднаха под ножа
(заради ценната си кожа) –
норки, златки, белки –
(украсяват секси-лелки)…
Рибата изчезва от морето –
прелетните птици – от небето!?..
Изчезват и сърничките –
дивите животни – всичките!...
Тайни някакви “комити”
секат навред горите…
Така унищожават те земята
и бъдещето светло на децата…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени
Мила Веске, аз цял живот съм проектирала флотационни фабрики и сега съм се обърнала наопаки като свети Петър, който първо гонел християните, а после станал апостол на християнството.Зная какво става с природата във всички сфери на човешката ни дейност.Но нямам власт да повлияя позитивно .Да се радваме на живота и децата и...каквото стане!