Отмина вече Старата година!
Най-после, тая кучка си замина!
Не беше хубава за нас,
едва дочакахме последния и час.
Сега започва Новата и знаем,
че трябва нещо да си пожелаем.
Какво си пожелаваме ли? Ето:
- да кацне на ръката ни късмета;
- краката в пет морета да умием;
- най-после любовта си да открием;
- да бъдем здрави - дълго да живеем;
- да бъдем весели, с децата си да пеем;
- и нека не сме тъжни, а щастливи;
- да бъдат дните шарени, не сиви;
- и още други тридесет и шест ….
А може би достатъчни са шест?
- война да няма и земетресения;
- да няма суша, наводнения;
- дано да няма вече епидемии;
- и никога да няма пак пандемии;
- престъпниците - нека са в затвора;
- родината да управляват умни хора.
То другото, само ще се намести.
От нас зависи да получим две и двеста.
ПИ
© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени