Пролет, покажи се в прелестта си
от цветя, и мирис, и обнова,
от роса, която да поръси
с обич и която обетова!
Пролет, покажи се в прелестта си
от бучащи руйни водопади! -
Теб светът за Видело избра си -
луди! за да са сърца... и млади!
...........................................................
Пролет, покажи нетленността си,
пищността си и небесността си!
© Стоян Минев Всички права запазени