(За теб)
Ти разплете мечтите си
и ги сложи на пода.
За какво ти е този килим?
Ти подкладе с надеждата
във камината огън.
За кого този спомен любим?
Ти запали свещичка,
на перваза я сложи.
За кого пътя сочиш към теб?
И душата си стопли,
сложи хляба и ножа.
За кого този вкусен обед?
© Павлина Гатева Всички права запазени