в памет на д.ф.н.Стефан Чирпанлиев
Дали прехласнат ослепях
или се смениха цветовете?
Забравили за земния си грях
небесата ароматно светят.
Сезоните които извървях,
сезоните на топли песни
ми връщат пролетния смях
на птици и цветя небесни.
Пробудени води и семена
от слънчевата нега засияват
и стелят нежни знамена
край пътища, лъки,дъбрави...
Смълчано вятърът шепти,
игриво вятърът ме пита:
"Ще дойдеш ли със мене,ти--
ей така, малко да поскитаме?"
© Стойчо Станев Всички права запазени