Покрий
очите си
със мен.
И ако искаш
даже,
затвори ги.
Аз пак съм там...
Мечта съм ти
и луда мъка,
и страшна липса,
и проклятие
и много, много
нежност
към копнежа...
Най-дивите ти дни
съм населявала.
Пък ти не знаеш,
че съм
някъде.
И никъде
си мислиш,
че съм аз...
Сега
не вярваш
на очите си,
защото
са
покрити
с мен.
© Маргарита Василева Всички права запазени