Покрива на бабината къща
е за мен платформа към света.
Някога в минало ме връща,
друг път - в бъдеще
с прекрасен край!
Как играех и мечтаех там
без граници!
Как звездите ме привличаха,
в захлас.
И превръщах
всеки блян във страници,
които нощем преживявах пак.
Ах, как ми липсваш,
мое детство изоставено!
И моята платформа към света,
ще ми запази ли
едно пътуване забравено
към нощното небе във този час?
Ще ме притисне ли
в прегръдка обаятелна?
Ще ме обсипе ли
със множество звезди?
Че аз отдавна
вече съм пораснала,
а искам да живея там
със моите звезди!
© Нели Р Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: