ПРОКОБА
Ах, как желая
да се впиша,
с думи прости
в „Литературния небосвод”.
Но! Бог да ме прости!!!
Че от провинцията
съм аз и прокоба тежка
лежи над моята глава.
Защо ли всеки конкурс -
иска непубликувани слова
и предплата за всяка творба.
Жалко - много жалко
за такава творческа съдба.
Но в живота днес
е така,
когато си нямаш - голяма
финансова торба.
© Георги Георгиев Всички права запазени