Като волна птица политам
в небесата,
като самодива скривам се
в гората.
Прегръщам свободата, реейки се
в небесата.
Искам да крещя, да дивея и
всеки миг да изживея - за последно.
Да докосна всичко аз желая
и до пропастта да се изправя!
Да живея на ръба, смеейки се
на смъртта!
Духа си аз да възвися в покоите
на рая, докосвайки безкрая!
© Дияна Дамянова Всички права запазени