Ако искаш чуден път,
не чакай век и
половина.
Направи си сам-
самичък магистрала,
защото ако чакаш
кабинетът да ти я
направи,
ще получиш само
ядове корави.
Днес ще чакаш
пътя към прогрес.
Утре ще пристигне
влакът,
а в него ще пътуват
чичовци със стрес.
Те ще псуват милата
ни татковина.
Продължавай да търпиш,
народе! В таз страна
мълчанието е злато.
Децата с лигавщини
се веселят,
а майки с колички –
в бара с някоя
мутра си шептят.
27.07.2011г.
© Кристиан Неделчев Всички права запазени