Вече съм голяма
мога да чета,
даже мога, мамо,
рими да редя.
Искам да ми купиш
блокче и бои,
за да нарисувам
думички - мечти.
Първо със молива
ще направя кръг
и ще го изпълня,
със камбанен звук,
с багри от дъгата,
с весел словоред,
с ромон от реката...
като същ поет.
После ще добавя
ангелски крила
и усмивка бяла,
и коси с цветя.
Две очи звездици,
с пламъчета в тях,
светлина да пръскат
в нощният сумрак.
Тъй ще мога, мамо,
своите слова
аз да изрисувам
и да полетят
във редички стройни
с римички отзад,
... дето да изпеят
този Божи свят.
© Таня Мезева Всички права запазени