Половин Луна във стаята ми свети.
На половинки се опитвам да мечтая
за щастие недадено, невзето...
Отричам го, а после го желая !
На половина думите изричам,
както в древно заклинание...
На половина се опитвам да обичам,
да се излъжа с... половин желание !
На половинки себе си разделям.
Една за мен, а другата за вятъра...
А болката, все още непремерена,
оставям цяла - декор на другите в театъра.
© Росица Христова Всички права запазени