16.09.2009 г., 0:23 ч.

Помниш ли ме ти? 

  Поезия » Любовна
784 0 6

 

Помниш ли ме ти?


Годините минават

- сезони четири

редуват се и преминават.

Дъжд през есента вали

с червено-огнени листа горите пали.

Лавина снежна зимата приветства,

а после пролет нежна

с цветя уханни я замества.

Лятото, бурно и горещо,

с ръка зелена ги посреща

- кръговрата след себе си повежда.

Минават дни, седмици, месеци,

а за мене сещаш ли се ти?

Значи ли за тебе всеки месец нещо...

нещо лично, смешно или горещо?

Помниш ли ме още ти...?

есента кафява като очите ми

още ли в сърцето те гори?

А как се запознахме?

... и как само с очи имената си разбрахме...

Минаваха дни, седмици, месеци,

но до мене беше ти...

до мене, а не сами, като преди.

Помниш ли ме още ти...?

... как в снега две посоки се събраха в едно

и вървяха заедно.

Но снегът студен от лъчите

пролетни се разтопи

и посоките две раздели.

Ти май изгуби моите следи

- забрави мe... не ме помниш вече, нали?

Годините минават

- сезони четири

редуват се и преминават.

Минават дни, седмици, месеци,

а за мене сещаш ли се ти?

© Цветослава Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??