Пуканки опукай, мамо.
Аз ще ги нанижа сам.
Помогни ми, моля, само
да отрежа клонче дрян.
И червен конец ще трябва,
пъпките да вържем в кръг.
Вече съм голям и мога
сурвакар да бъда първи път.
Ще наричам с моите другари
за добро и берекет до година,
до амина всички ред под ред.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени