На всяка от дъщерите ми
Поредната горчива чаша, рожбо!
Не казвай нищо. Зная, че горчи.
Светът навън е толкова безбожен,
че често ни се иска да мълчим…
Не можеш да се бориш с великани
в неравна битка. Ти не си Давид.
Но Бог е с теб и винаги те кани
да бъдеш смела. Имай го предвид.
Недей отпуска вяра и колене –
нататък пътят става по-трънлив.
Оглеждай се в тревогите за мене
да ти помогна в опита стипчив.
Че аз съм тук по Божия повеля
и всеки ден ти пращам благослов.
Макар че постепенно се отделяш,
ще имаш вечно моята любов.
© Руми Бакърджиева Всички права запазени