След безброй експерименти
през годините назад,
пак повярвахме в левенти
и в безплатния обяд.
Кирчо, взе власта от Боко.
Обеща ни берекет:
Как ще литнем нависоко
през годините напред.
Надгради със свои хора
апетитните кресла.
И започна - без умора
да ни води за носа.
Но… не мина даже месец
и обетът се смени:
Кабинетът… ни поднесе
пак крадливи новини.
Мигом пръкнаха скандали
за промишления ток:
Как газта сме разпродали
на приятелски кръжок.
А - с проблемите от тока
и пазарът се взриви!
Свръхинфлация - висока,
взе заплати да топи:
Скочи спиртът, шоколада,
също конският суджук!
Хлябът ни, дори пострада
от инфлацията тук!
Непосилно стана Банско
с много скъпите чорби.
Даже руското шампанско
с рубли две се повиши!
И народът, взе да мрънка
за поскъпналата газ.
Всяка харвардска издънка
да я псува… и на глас!
А пък Кирчо… се оплака,
че не му се дава шанс.
Как за битките в батака
му е нужен толеранс.
Че - палатите бандитски
тука никой не руши!
Че законът на Магнитски
депутати не лови!
Взе да стряска прокурора
със народен линч и съд,
че - не праща във затвора
Маджо, Таки и Вълкът.
Всеки ден, със прах в очите
той ни взима за мезе.
Преброени ли са дните
на поредното менте?
Юри
Йовев
Февруари
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Приветствам го за твърдата позиция спрямо Путин.