О, Любов благоговейна,
по̀ривна и слънцегрейна,
и внезапномигновена,
дейна и чрез Бог — вселенна!
О, любов душесърцата,
зарево на сетивата,
светлина от светлината
и кърма на необята!
О, Любов, нас благославяй,
да творим добро — заставяй,
че сме ближни убеждавай
и небето в нас вселявай!
О, Любов блаженосвята —
на всемира същината!
О, Любов светоблажена
и нетленносъвършена!
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
Благодарността ни е грехопокаяние
в тебе упование, труд и съзидание!...
© Стоян Минев Всички права запазени