Малко любов -
колко просто звучи.
А дали ще опази
живота ни с минало?!
Със носталгия гледам
в ослепели очи...
и се питам къде е
дървото молитвено.
Просто любов
колко много пари
ще ти коства
да МИСЛИШ ЗА БЛИЖНИЯ,
колко аязмени
Божи чешми
ще измият
ръцете на грешния?!
Малко любов -
стрък по стрък
да расте
и да трупа земята ни
с истини,
а усмивка открита на твойто
лице е по-смислена
даже от смисъла.
© Искра Радева Николова Всички права запазени
лице е по-смислена
даже от смисъла."
"И тогда наверняка`, вдруг запляшут облака`
и кузнечик запиликает на скрыбке.
С голубого ручейка` начинаетстя река`,
ну а дружба начинается с улыбки...