Така във градската природа,
милички , деца , любими ,
има си една порода
от пернати индивиди .
Баба Лена ги нарича -
„едрогърдести ,имотни ”,
но май направо им прилича ,
многозначното „кокошки ”.
Начервени , натъкмени ,
с пухкави яки лисички ,
нашите „Коко-Шанели ” ,
работата не обичат .
В пари обръщат всичко ,
отношения , любов , привички ,
вечно мрънкат недоволни ,
пърхат с мигли
и въртят очички .
© Jivka Koleva Всички права запазени