5.06.2014 г., 17:58 ч.

Портрет на съсед 

  Поезия » Хумористична
396 0 0

Лицето ти чаровно ще разкрия

Ледената ти усмивка не ще скрия.

Сълзите ти с ръка ще ти изтрия.

Косите бели с шапка ще покрия!

 

Звъниш, пари назаем да ти дам

Залъгваш ме, че нищо не се ял.

На раменете ще поставя шал

Дано прикрие малко твоя срам!

 

Ръцете ще затопля с ръкавици

Присвити от артрит, същински мъченици.

Обувки няма да ти сложа.

Чувство чак толкоз, как да вложа!

 

Съсед, извадил си голям късмет.

Пари не връщаш, ни ответ.

Понякога ме черпиш с кафе и мед.

Звънеца ще изключа за напред!

 

Ще те поставя да приседнеш

На кръгъл стол в нощен бар.

Да пиеш, шепнеш с друг олян

Само там изпъква твоя чар!

 

Щастлив си, когато си пиян!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??