14.03.2007 г., 20:23 ч.

Последен акорд 

  Поезия
625 0 0
Тишина... пустота...
... бездна една...
... нощ в нощта...
... и аз сама...

    *****

Демони зли бият се в мрака...
зъби, нокти, оръжия тракат.
Черни криле обгръщат тъмата...
а аз седя сама на ръба на скалата...

Чувам писъци - мрачни, кънтящи...
Усещам мириса - кървав, зловещ...
обръщам се... виждам войната,
демони зли слагат края ми днес...

Пристъпвам бавно по ръба на скалата...
черната бездна долу ме чака...
Оглеждам се... търся лъч светлина...
но уви... крилатите демони водят война!

Сърцето спира да бие...
заглъхва войната зад мен...
не чувам... не виждам...
падам към мрака студен...

А той ме обгръща нежно,
със своите черни воали...
Не усещам ни студ, ни топлина...
умирам блажено...
Последен акорд... Тишина...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??