П О С Л Е Д Н А Т А Л Ю Б О В
За първа обич не тъгувам -
тя светъл спомен е далечен.
На зряла обич не робувам -
и тя отлитна като песен.
Последната любов ме сгрява,
за мене тя е най-богата.
С букет чудесен ме дарява,
събран от рая на земята.
Не може пролет без кокиче
и лятото без роза пищна.
На скръб ни есента обрича
без хризантемата обична.
Във нея има пролет, лято,
предвестник е на зима ледна,
затуй и любовта последна
най-скъпа ни е на земята!
© Анка Келешева Всички права запазени