нощес
тя извървя последните си минути
от спалнята
до заключената врата
и обратно
ритмично потраквайки
с проходилката
и надниквайки през шпионката
в мрака на заспалато стълбище
подсъзнателно сякаш
заключи резето
така че да няма опасност
от посетители
и се върна
от последната си разходка
в леглото
което се люшкаше като койка
в каюта на Ной
сутринта
някой
трябваше да разбива вратата
© Павлина Гатева Всички права запазени