Последен августовски ден —
и то — предесенно скъсен...
Събира лятото платна...
Настъпват хладни времена...
Към гърлото тъга пълзи,..
Въздишка след въздишка следва...
И рони лятото сълзи,
и за поредно с теб беседва...
© Стоян Минев Всички права запазени