Отново е
последният
ден
на годината.
Отново е –
ден
за наказание.
Отново –
ден
за забравени желания
и равносметка.
Ден
за отчаяние;
за нова сметка;
за обещания;
за забранени начинания;
за…
Отново е –
ден
за начало
и край.
За криви надежди;
за вопли по нежни очи;
за наранени души;
за възторг
и за вой;
за бой
и отбой;
за строени
в редици
мечти.
Отново е –
последният ден
на годината.
© Габриела Цанева Всички права запазени