Откакто съм роден
и научен да говоря,
не спирам всеки ден
със себе си да споря,
че бил съм Исмаил Али
що значи мойто име -
живот ли подредих или
животът подреди ме,
да живея в планината,
да нося вълнени фланели,
и чиста ли ми е душата
като преспите дебели!
Да речем, родя се пак!
Къде ли бих живял?
Като последният глупак
Орцево си бих избрал!
© Исмаил Али Всички права запазени