Последно
Не искам поп на гроба ми да пее!
Приятели не искам да тъжат.
Нека всеки просто се засмее!
Смъртта е неизбежен кръговрат!
И не плачете! Няма да ме върнат
сълзите ви във вашите очи!
Друг вместо вас сега ще ме прегърне!
А аз не знам дали ще ви боли
за този който просто си отиде.
Тъй както бе живял, така умря!
Знайте! Много искам да ви видя,
но ето, че прецака ме смъртта!
Живях и страдах! Любех и обичах!
С приятели лудувах и гулях!
След своите мечти неспирно тичах,
Гонех ги и за момент не спрях!
Филмът свърши! Вече съм оттатък.
До тук каквото е било било!
Животът е прекрасен, но е кратък!
Във него се редят добро и зло.
Приятели, живейте си живота!
Един е той, но кратък е. Уви!
Живейте го и вярвайте в доброто!
Излишни ще са всичките сълзи
когато ни изпращат там, на края!
Защото времето за нас ще спре.
Дали душата ми ще е във Рая
или във Ада? Все едно къде!
Далеч от суетата и лъжите,
от лицемерието и наглостта!
Приятели, не си хабете дните!
Единствено и само любовта
е истинска! Но тази във сърцата.
Останалото всичко е лъжа!
Със нея оцеляла е земята!
За жалост истинска е и смъртта!
04.04.2020 г.
© Георги Иванов Всички права запазени